Sağlıklı ve Pratik Lezzet; Efsane Kısır Tarifi

Sağlıklı ve Pratik Lezzet; Efsane Kısır Tarifi

Pişirmeden yalnıza 10 dakikada hazırlayabileceğiniz sağlıklı ve lezzetli harika bir ara öğün tarifi şimdi sizlerle! 

 

Malzemeler:

 

Hazırlanışı:

1- 2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye yerleştirin, üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ilave edin ve kasenin üzerini streç filmle kapatın. Bulgurlar şiştikten sonra streç filmi çıkararak bulgurları iyice karıştırın.

2- Bulgurun üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin. biraz karıştırırken; 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.

3- Son olarak doğradığınız 6 dal taze soğanı, yarım demet taze nane ve maydanozu da ekleyip karıştırdıktan sonra kısır servise hazır. 

 

Kuşkusuz kusurun püf noktası bulguru. Bu noktada kısır yaparken doğru bulgur çeşidini seçmek önemli. Bulgur Pilavlık ve Köftelik olmak üzere ikiye ayrılır. Pilavlık bulgur daha kalın ve daha çok şişen bir bulgur çeşidiyken, Köftelik bulgur yani ince bulgur, fellah köfte gibi tariflerde ve kısır yapımında kullanılır. 

 

Efsane kısırınız için gerekli olan bütün malzemelere bir arada ulaşmak için Gurmeninsepeti.com'dan online sipariş oluşturabilirsiniz. Gurmenin Sepeti'nden sipariş vereceğiniz Organik Köftelik (ince) Bulgur, Organik Zeytinyağı ve Organik Nar Ekşisi gibi organik ürünler ile kısırınızı daha da sağlıklı hale getirebilir; maydonoz, nane gibi yeşillik ve otlara en taze halinde sahip olarak ara öğününüzü bol vitaminli zamanında tüketebilirsiniz! Kısırınızı organik baharatkarla lezzetlendirmek güzel bir donukuş olarcaktır. Üstelik Antifog Yaşatan Poşet içerişinde teslim edilen taze sebze ve yeşillikleri dolabınızda tazeliği bozulmadan daha üzün süre saklayabilirsiniz.  

 

 

Etiketler: kısır tarifi, sağlıklı lezzet, pratik tarif, taze sebze, taze yeşillikler,
Mart 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR