Fıstık Ezmeli ve Muzlu Unsuz Ekmek/Kek (Banana Bread) Tarifi

Fıstık Ezmeli ve Muzlu Unsuz Ekmek/Kek (Banana Bread) Tarifi

Fıstık Ezmeli ve Muzlu Unsuz Ekmek/Kek (Banana Bread) Tarifi 

 

Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak için özelllikle bugünlerde hepimizin tercihi sağlıklı beslenme. Tabii sağlıklı beslenmeye özen göstersek de canımızın tatlı çektiği zamanlar olmuyor değil. İşte bu tatlı krizlerini en rahat ve sağlıklı bir şekilde atlatmak artık Muzlu Unsuz Ekmek ile çok kolay. Bulut gibi yumuşacık, bir o kadar da tatlı ve doğal. Üstelik yapımı oldukça pratik ve yalnızca 3 malzemeye ihtiyacınız var. Hadi gelin bu eşsiz lezzetin tarifine beraber bakalım. 

 

Malzemeler:

  • 2 adet büyük muz (3 adet yerli muz)
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1/2 su bardağı fıstık ezmesi (1 bardak kabuksuz tuzlu fıstığı rondodan geçirerek de fıstık ezmenizi elde edebilirsiniz)

 

Hazırlanışı:

  1. Muzlarınızı iyice ezin.
  2. Yulaf ezmesini rondodan geçirin ve ezdiğiniz muzların üzerine ekleyin.
  3. Fıstık ezmesini de karışımınıza ekleyerek iyice karıştırın.
  4. Dikdörtgen bir kek kalıbını veya bir borcamı iyice yağlayın, içerisine harcınızı yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 8 dakika kadar pişirin, kenarları hafif kahverengileşince çıkarabilirsiniz.

 

Püf Noktaları:

  • Bu enfes lezzeti biraz daha şekerli hale getirmek isterseniz karışımınız içine bitter damla çikolatası ekleyebilirsiniz.
  • Kekinizin/ ekmeğinizin daha kabarık olması için dilerseniz kabartma tozu da kullanabilirsiniz.
  • Fıstık ezmeniz yoksa, veya en doğal şekilde kendiniz evde hemen yapmak istiyorsanız, tuzlu fıstıkları kabuklarından ayırarak 3-5 dakika kadar fırında ısıtın, sonrasında rondo veya blender'a atıp iyice çekin. Yulaf ezmesi yerine yulaf kepeği veya çavdar ezmesi de kullanabilirsiniz. Kekinizi tuzlu bir şekilde tüketmek istiyorsanız fıstıkları tuzlu kabuklarından ayırmadan da kullanabilirsiniz. Tuzlu fıstığa alternatif olarak çiğ kaju da kullanabilirsiniz. 

 

Tatlı mı tatlı, bir or kadar da sağlıklı bu hafif lezzet olan, Fıstık Ezmeli ve Muzlu Unsuz Ekmek/Kek için gerekli olan bütün malzemelere bir arada ulaşmak için Gurmeninsepeti.com'dan online sipariş oluşturabilirsiniz. Gurmenin Sepeti'nden sipariş vereceğiniz yulaf ezmesi, yulaf kepeği, çavdar ezmesi gibi organik ürünler ile bu tarifinizi daha da sağlıklı hale getirebilirsiniz. Kendi fıstık ezmenizi yapmak için gerekli olan tuzlu fıstıklara veya alternatif kuruyemişlere hemen Gurmenin Sepeti ile sahip olabilirsiniz. Bu tarif için gerekli olan muz ve diğer taze meyve, sebze ve yeşillik gibi gıda ürünleri Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen Antifog Yaşatan Poşet içerişinde teslim edilmektedir. Böylelikle en taze ve sağlıklı iyi tarım ürünü olan meyvesebze ve yeşillikler dolabınızda tazeliği bozulmadan daha üzün süre muhafaza edilebilir, ayrıca poşetler tekrar kullanılabilir.  

 

Afiyet Olsun, Sağlıkla Kalın!

 

Etiketler: fıstıklı ve muzlu unsuz kek
Mayıs 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR